2016 – egy fantasztikus év

2016-evszam-200
2017. January 1. 10:31

A tavalyi évünk méltó folytatása volt 2016: több, mint 30 koncertet játszottunk, 2000 km-t utaztunk, egy stúdió- és két élő felvételt készítettünk – egy szóval egy fantasztikus évet zártunk.

 

Január

A januárt hatodszorra is a már kultikus státuszba lépett újévi koncertünkkel kezdtük. A jegyek két héttel a koncert előtt elfogytak, a koncerten a pezsgősdugókat sem lehetett leejteni.

2016-ujevi1

 

Február

Februárban befejeztük a tavaly elkezdett lemezünk felvételeit – Horváth Tamás hangmérnök és Balogh Sándor ismét csodát műveltek a stúdióban.

2016-feb-studio

Március

Idén is kedveskedtünk támogatóinknak egy általuk összeállított koncerttel. Ezekben a koncertekben a legizgalmasabb, hogy ki melyik darabot választja, kinek mi a kedvence. Sok filmzene és komolyzene került idén műsorra a legnagyobb rajongóinknak hála.

 

Április

Áprilisban a Piccola játszott két hangszerbemutató koncertet az újpesti Ady Művelődési Központban óvodásoknak. A sokszáz kicsi közül biztosan sokan kedvet kaptak ahhoz, hogy hangszeren tanuljanak. Szintén áprilisban versenyekre és próbajátékra készülve a legkiválóbb szólistáink adtak egy közös szólókoncertet.

2016-piccola-ujpest

 

Május

Május az ismétlések hónapja volt, korábbi sikeres együttműködéseket vittünk tovább: visszatértünk Garamkövesdre, ismét mi nyitottuk a Streetball gálát a Városligetben és a Piccola is játszott még egy további hangszerbemutató koncertet Újpesten.

2016-streetball

 

Június

2015 után a Smalto ismét koncertezett a Gyereksziget nagyszínpadán, a “nagyok” pedig újra Szerbia felé vették az irányt, ahol a nagybecskereki nemzetközi zenekari versenyen 93 ponttal egy újabb első helyezést söpörtek be.

2016-szerbia-busz 2016-szerbia-kupa 2016-szerbia-roland2

2016-szerbia-roland

 

Július

Júliusban trombitásaink egy szomorú felkérésnek tettek eleget, ők búcsúztatták Il Silenzioval a tragikus hirtelenséggel elhunyt Aigner Szilárd meteorológust.

2016-aigner1

 

Augusztus

A nyár alapvetően a pihenésről szól, kivéve a szokásos nyári táborunkat és a táborzáró koncertet, ahol meglátogattak minket az őszi-téli produkcióink táncosai is. A táborzáró koncert másnapján dupláztunk: játszottunk egy koncertet a szlovák oldalon, Garamkövesden, majd a magyar oldalon, a Dunakanyarban Pilismaróton.
2016-pilismarot  2016-garamkovesd

 

Szeptember

Visszatértünk negyedszer is Letovicébe, ahol először a zenekar története során a közönségünk nem ült, hanem táncolt és bulizott a zenénkre. Csodálatos élmény volt!

Október

Októberben az ‘56-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk egy különleges zenei világkörképpel – négy koncerten mutattuk be a kor legnagyobb slágereit Amerikából, Európából – a Vasfüggönyön innenről és túlról.

1956-os emlékműsor

 

November-December

Egy különleges felkérés keretében a volt Festetics Palota Tükörtermében játszottunk. A koncerten egy számot Koós Réka musicalénekesnővel közösen adtunk elő.

Fiat-Professional-Xmas-Event-38

 

Megvalósítottuk továbbá régi álmunkat, bemutattuk a Diótörőt a kerület legkiválóbb táncosaival és sportolóival. Július óta zajlottak a háttérmunkálatok ehhez a nagyszabású produkcióhoz, négy teltházas koncerttel zártuk az évet. A siker akkora volt, le is kötöttünk hat koncertet jövő decemberre.

A diótörő A diótörő A diótörő

A diótörő

 

 

Találkozunk 2017-ben!

A Tutta Forza Zenekar

 

 

Első 10 évünk története: